mandag 8. september 2008

Sjokolade - og bringebærpavlova à la Nigella Lawson

Kaken rekker til 8-10 personer

Bunn:

6 eggehviter

300 gram sukker

3 ss kakao

1 ts balsamico

50 gram mørk sjokolade - finhakket

Sett ovnen på 180 grader og kle et stekebrett med bakepapir

Pisk eggehvitene til det danner seg lekre mye topper og pisk deretter inn sukkeret... litt etter litt helt til marengsen er stiv og blank

Sikt kakao over og tilsett balsamico og den hakkede sjokoladen - dette skjæres sammen forsiktig. Se at kakaoen er godt blandet.

Legg marengsen på stekebrettet i en tykk sirkel - 22-24 cm i diameter. Glatt kantene.

Dette settes inn i stekeovnen. Skru temperaturen ned til 150 grader og la bunnen steke 1 god time. Den er ferdig når du ser at den er sprø langs kantene og tørr på toppen.

Skru av stekeovnen og la den stå og tørke helt i ovnen - helt til den er nedkjølt, med døren på klem.

Pynt:

5 dl kremfløte

500 gram bringebær

2-3 ss grovhakket sjokolade

Når herligheten er klar til servering legger du bunnen over på et stort fat.

Pisk kremfløten nesten stiv og legg et tykt lag oppå marengsen.

Strø med bringebær og sjokoladen strøs til slutt.

Bon apetit!